NOTÍCIES

13 de setembre 2021 – Diari de Girona

Teixint vincles per sostenir els que viuen al carrer a Girona

L’entitat Som Sostre ha començat un taller de gestió emocional perquè els voluntaris puguin descarregar-se i treballar la cohesió de grup després de la mort de dues persones que vivien al carrer aquest agost.
Les dues morts, a part de reflectir la vulnerabilitat del col·lectiu, van fer trontollar emocionalment alguns dels voluntaris de l’associació gironina que els atén. 

08 de setembre 2021 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 12:30
Parlem de les dues morts de persones que vivien al carrer aquest agost, una d’elles causada, indirectament i per accident, per la falta de serveis a la ciutat.

20 de agost 2021 – Revista Mundo Diners

“Si hasta las cosas te rechazan, ¿qué puedes esperar de la vida?”

La arquitectura hostil es una nueva tendencia urbanística que busca borrar del paisaje lo que muchos no queremos ver: la pobreza extrema.

 

29 de juliol 2021 – Ràdio Sarrià

Entrevistes d’estiu: PIL Riu Ter i Som Sostre

Avui creuem les fronteres de Sarrià per parlar amb Mar Masfarré, Oussama Ou-Izza i Ali Sadeq del Programa d’Inserció Laboral Riu Ter, i la voluntària i vocal de la plataforma Som Sostre Girona, Cristina Bach.

Ens han explicat, entre d’altres temes, el seu projecte conjunt, activitats com la del PIL a l’Institut de Sarrià de Ter o la seva pròpia experiència.

22 de juliol 2021 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 20:30
Parlem de la importància de realitzar un recompte i un cens a la ciutat.
I de les previsions de fer un recompte oficial durant la primevera de 2022.

11 de juliol 2021 – Diari de Girona

Reformaran els lavabos i dutxes del centre La Sopa de Girona

La major part de les obres a les cambres higièniques es finançaran amb una subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Girona.
Tot i que des de l’entitat Som Sostre havien denunciat el gener passat que tenien constància que només 6 de les dutxes funcionaven a La Sopa, i que només dues d’elles eren d’aigua calenta, des del consistori apunten que «les dutxes espatllades es reparen en el moment que hi ha alguna incidència o no funcionen».

05 de juliol 2021 – Diari de Girona

Sensesostre: problema i realitat

Reflexions del periodista Miquel Fañanàs sobre els sense sostre a Girona, l’anunci del recompte pel maig de 2022, i les necessaries polítiques encaminades a desplegar els diversos programes d’inserció i prevenció per aportar solucions de futur.

14 de juny 2021 – La Xarxa – TV Girona

De ser ajudats, a ajudar.

Som Sostre i el PIL Riu Ter posen en marxa una iniciativa perquè joves migrats no acompanyats cuinin per a persones sense sostre. La iniciativa els serveix per aprendre la professió i per practicar català a través de les receptes i llistes d’ingredients que preparen. Ens ho expliquen els companys de Televisió de Girona.

24 de maig 2021 – Diari de Girona

Girona es planteja fer un recompte dels sensesostre a la ciutat el 2022

L’anterior es va dur a terme el maig de 2016, i es recomana fer-los sempre en la mateixa època.
L’Ajuntament de Girona té sobre la taula fer una actualització del recompte de persones sense sostre a la ciutat al maig de l’any 2022. 
De fet, fer un recompte periòdic de les persones que es troben en situació de sensellarisme o de carrer, ha estat una reivindicació d’entitats com Som Sostre.

13 de maig 2021 – Diari de Girona

Temps de Flors «a cel obert» fa florir projectes socials i solidaris

Algunes mostres del circuit acosten realitats als visitants i conviden a la reflexió del model.
Una de les mostres que tenen aquest format és la número 60, ubicada a la Central El Molí i obra conjunta entre el Programa d’Inserció Laboral (PIL) Riu Ter i l’entitat Som Sostre, que hi participen per primer cop.

10 de maig 2021 – TV3 TN comarques

Min 19:22.

“Durant aquesta campanya, per aquest espai hi ha passat 179 persones”.

 

09 de maig 2021 – Diari ARA

“No tinc pensió, ni ajudes, ni tinc res. No sé on dormiré a partir de dilluns”

Girona tanca el Palau de Fires, on passen la nit una quarantena de persones sense llar.
Té 42 anys i va arribar en fa 15 de l’Índia. Durant tot aquest temps, en Jasdeu sempre havia fet temporada treballant en restaurants de la Costa Brava, sobretot a Lloret de Mar. Però fa més d’un any que, com a conseqüència de la crisi del coronavirus, no troba feina.
“Estic bastant malament, la veritat. Només vull treballar però no trobo res”.

 

07 de maig 2021 – Xarxanet

Cristian Lienlaf: “Crear vincles és l’aliment de l’ànima de les persones sense llar”

Nascuda a partir d’una reacció espontània a les xarxes socials, Som Sostre canalitza la implicació ciutadana d’un grup de gent de Girona que dona suport a les persones que dormen al carrer a la ciutat.
Creiem que és necessari que es faci un cens a Girona. Des del 2016, a Girona, només s’ha fet un cens. Vam proposar fer un recompte oficial, per saber si els serveis que s’estan prestant són adients a la necessitat que hi ha. Entenem que l’estratègia de no fer un cens és perquè no s’exigeixi res amb números. Així que aquest any ens hem proposat tirar-ho endavant i hem parlat amb el consistori.

 

 

03 de maig 2021 – Diari de Girona

El recurs per als sensesostre al Palau Firal tanca el 10 de maig

Es va habilitar a l’octubre pel pla de fred, i s’ha allargat un mes més a causa del toc de queda, que acabarà quan decaigui l’estat d’alarma.

 

08 de març 2021 – Connecti.Cat – TV Girona

Les desigualtats entre homes i dones també són evidents en les persones sense llar

Quan pensem en les persones sense llar, sovint oblidem que aquest és un altre dels àmbits en què les dones conviuen amb més problemes que els homes: l’amenaça de patir una agressió sexual o les dificultats per accedir a productes d’higiene menstrual són alguns exemples. Hem parlat amb algunes que viuen al carrer amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

27 de gener 2021 – Girona FM

Som Sostre reclama a l’Ajuntament de Girona un cens de persones que viuen al carrer

A més, l’entitat demana poder col·laborar amb el consistori per tirar endavant un projecte honest que ajudi aquestes persones a tenir una vida digna.

 

 

23 de gener 2021 – Diari de Girona

Som Sostre apunta a un problema «de gestió» a La Sopa més que de recursos

L’entitat Som Sostre de Girona considera que el centre d’acollida i Serveis Socials La Sopa té un problema de «gestió» més que de manca de recursos.
«Per molt que Diputació i Generalitat aportessin més diners, si es continua amb la gestió actual, no servirà per afrontar el problema del sensellarisme, sinó que simplement es farà tal com s’ha fet fins ara però amb més dutxes calentes. Aquesta és una solució a curt termini que no resol el problema de fons»

19 de gener 2021 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 17:30

19 de gener 2021 – Diari de Girona

Girona reclama ajuda per poder ampliar la Sopa o obrir-ne una altra a la província

L’Ajuntament reclama a la Diputació i a la Generalitat que hi aportin més recursos o que creïn algun servei similar a la demarcació.
El centre «ha quedat obsolet i petit», en paraules de l’actual regidora de Drets socials, Núria Pi.

 

14 de gener 2021 – Girona FM

Som Sostre inicia una campanya per les xarxes socials demanant la participació ciutadana per localitzar més gent que viu als carrers de Girona

Fa un parell de setmanes que l’entitat ha incrementat les tasques per l’auge de persones que es troben en aquesta situació.

 

 

13 de gener 2021 – Catalunya Radio

Campanya de Som Sostre per localitzar més gent que viu al carrer

L’entitat Som Sostre de Girona demana la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials per localitzar més persones que viuen al carrer en una situació agreujada per un context de pandèmia i onada de fred.
Cada dia atenen, a la ciutat, una quarantena de persones, una xifra que ha augmentat les últimes setmanes. També volen tenir un cens actualitzat, en el qual s’impliqui l’Ajuntament, amb un recompte que volen impulsar a l’abril, que és quan es tanquen els albergs provisionals de l’hivern.
Ho faran amb l’ajuda de la Fundació Arrels.

12 de gener 2021 – El Periódico

Ser sostre

La gent de l’associació Som Sostre, sense filiació ideològica o religiosa coneguda, no ha parat en tot aquest temps de sortir al carrer per oferir menjar, conversa i escalf als sensesostre.

30 de desembre 2020 – Girona FM

L’entitat gironina Som Sostre engega com cada any el Pla de Fred per donar resposta a les persones que viuen al carrer, aquest any l’objectiu principal de recollir roba impermeable

Pel 2021, l’entitat es marca el repte d’elaborar un cens de totes les persones que viuen al carrer a Girona.

 

 

3 de desembre 2020 – SER Ràdio Girona

Som Sostre calcula un augment d’un 30% de persones que viuen al carrer a Girona

Denuncien que els serveis socials i la Sopa estan desbordats.
L’entitat calcula que l’any passat, al mes de desembre, hi havia una vintena de persones vivint al carrer a Girona. Aquests dies, són entre 35 i 40.
L’augment, segons el president de Som Sostre, Cristian Lienlaf, l’ha provocat la pandèmia.

12 de novembre 2020 – Girona FM

Entrevista a Radio Girona FM

L’entitat Som Sostre reclama que el Palau Firal habilitat pel Pla de Fred no cobreix tota la demanda de sensellarisme a la ciutat i té capacitat per acollir més persones.

5 de novembre 2020 – Connecti.Cat – TV Girona

Plans municipals contra el fred per a persones sense sostre

Intervenció de Núria Pi (regidora de Drets Social i Cooperació de l’ajuntament de Girona) i Cristian Lienlaf (president de l’associació Som Sostre)

27 de octubre de 2020 - Ràdio 4

Entrevista a “De boca a orella”

El sensellarisme en temps de COVID19

27 d’octubre 2020 – Telenotícies comarques de TV3

Un de cada deu sensesostre de Girona ho és a causa de la pandèmia

L’Ajuntament de Girona obre 60 places al Palau de Fires per atendre’ls.

27 d’octubre 2020 – El Punt Avui

Girona activa el pla de fred al Palau Firal

L’espai permet mantenir la seguretat

S’amplia la capacitat i s’hi podran acollir 60 persones

“Aquest any s’ha ampliat una mica l’aforament respecte a l’any passat, que ha passat de les 52 places a les 60.”
“s’ha habilitat el Palau de Fires de Girona, perquè l’equipament de l’antiga UNED no permet garantir les mesures de distància i de seguretat per evitar la propagació del virus.”

26 d’octubre 2020 – Diari de Girona

Girona habilita el Palau de Fires per a 60 persones sense sostre

L’espai estarà buit durant uns quants mesos, ja que no es poden organitzar fires.

“Aquest any s’ha habilitat el Palau de Fires de Girona, ja que l’equipament de la UNED no permet garantir les mesures de distància i de seguretat per evitar la propagació del virus.”

 

26 d’octubre 2020 – El Punt Avui

Un hivern amb més persones al carrer

És l’època de l’any en què toca preparar els pobles i ciutats i la nostra societat en general de cara a l’hivern, si volem prevenir aquells vergonyosos titulars de persones “mortes de fred” al carrer. Un eufemisme, perquè a les nostres latituds la gent que es mor al carrer es mor de pobresa i de misèria, no pas de fred. El problema torna cada hivern i no es resol perquè falten espais adequats? O és un altre eufemisme i el que fa falta és voluntat per posar-hi recursos i no descarregar el problema en la gran tasca que fan les entitats? Per a les persones que no tenen sostre, el toc de queda segurament no és la principal preocupació, però s’hi haurà de donar resposta. I si la crisi de la Covid era inèdita, l’hivern arriba cada any, no ens pot agafar desprevinguts.

 

26 d’octubre 2020 – El Punt Avui

“Se senten brossa”

Som Sostre detecta persones que viuen al carrer a causa de la pandèmia i reclama espais per cobrir les necessitats d’aquest col·lectiu.

“La Sopa està col·lapsada, i Girona ofereix la mateixa infraestructura que fa cent anys per atendre aquestes persones”
“La nostra crítica és solidària cap a aquests professionals perquè estan sobrepassats”
“s’hauria de crear un alberg “a prop del nou Trueta i dels serveis de salut que necessiten aquestes persones”

26 d’octubre 2020 – El Punt Avui

Girona busca alternatives a la UNED per al pla de fred

“L’edifici de la UNED s’habilita cada hivern amb l’activació del pla de fred per tal que les persones sense sostre s’hi puguin recollir i dormir. Les limitacions d’aquesta instal·lació obliguen ara a buscar una alternativa si es vol donar més servei”
“A pesar que el consistori no disposa d’un cens de persones sense sostre, els treballadors municipals dels serveis socials asseguren que la impressió és que hi ha més gent al carrer.”

22 d’octubre 2020 – Diari ARA

Un 10% dels sensesostre ho són a causa del covid

El nou col·lectiu que acaba al carrer viu la situació amb més angoixa

“Amb la crisi generada pel covid l’empresa on treballava li va aplicar un ERTO, però a l’acabar el desconfinament el va acomiadar. S’ha quedat sense casa i sense feina.”
“La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, assegura que amb l’aparició del coronavirus els treballadors socials han detectat un augment de ciutadans que ho han perdut tot i s’han vist abocats a viure al carrer, tot i que diu que li és impossible donar-ne una xifra.”

22 d’octubre 2020 – Diari ARA

“Mireu la foto del meu fill, que bonic, i jo dormint al ras”

“Al carrer no s’hi està bé. Espero que aquesta nit no sigui gaire freda”, diu l’Antonio.
“Va perdre la feina de cuiner en un restaurant situat a prop de Girona just al començar el confinament. De la nit al dia es va quedar sense res.”
“És tan fàcil trobar-te sense feina i no poder pagar les factures! I el preu dels lloguers va pujant”

 

20 d’octubre 2020 – Diari ARA

El Palau Firal, sense Fira de Mostres, acull sensesostre a Girona

L’Ajuntament de Girona ha habilitat el Palau de Fires, on aquest any no hi haurà Fira de Mostres, per oferir uns 60 llits a persones sense sostre. El consistori va activar dilluns el pla de fred, destinat als que no tenen llar.

 

14 d’octubre 2020 – Girona FM

Entrevista a “Barris de Girona”

04 d’octubre 2020 – Diari de Girona

Som Sostre identifica nous perfils de sensellar després de la pandèmia

En un mes, l’entitat ha passat a atendre un 50% més de persones

«aproximadament un 10% de les persones que estem atenent són nous sensesostre»
«La Sopa porta més de 100 anys donant el mateix servei»
«també hi ha hagut molta gent que no ha pogut fer front al lloguer o a la hipoteca, i ara començarem a veure’n les conseqüències», explica Núria Pi, regidora de Drets Socials i Cooperació
“Pi diu que estan treballant per definir on i com fer el «pla de fred» per a aquest hivern, ja que l’hauran d’adaptar a les mesures de seguretat.”

15 de setembre 2020 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 13:15

10 de setembre 2020 – Connecti.Cat – TV Girona

Reportatge a “ConnectiCat”

min 2:20

10 de juny 2020 – El Punt Avui

Girona ha atès 111 sensellar al pavelló de Palau, tancat ahir

“s’han atès un total de 111 persones, segons va explicar ahir la regidora de Drets Socials, Núria Pi”
“El 27 de maig, però, ja va tancar el servei de pernoctacions mantenint el d’aliments i higiene als matins fins ahir”
“17 que van marxar voluntàriament i no en saben el destí i 4 persones que viuen al cotxe. A les 18 persones restants se’ls ha derivat a La Sopa, i 6 seran acollides allà i hi passaran a viure i els altres 12 podran usar el seu servei de menjador i dutxa”
““no entén” les crítiques rebudes des d’algunes entitats”

10 de juny 2020 – Noticies ajuntament de Girona

El Pavelló Municipal de Palau II tanca el servei d’acollida de les persones sense sostre després d’atendre 111 usuaris durant el confinament pel COVID-19

El seguiment i atenció a les persones sense llar es continuarà fent des del centre de la Sopa

“s’han atès 111 usuaris, amb una estada màxima de 83 persones al mateix temps, arribant al límit de la seva capacitat”
“El passat 27 de maig va finalitzar el servei nocturn, però s’ha mantingut el recurs fins avui amb els serveis d’àpats, dutxes i bugaderia coordinat pel Consorci Centre d’Acolliment i serveis Social La Sopa. Des del tancament del servei de nit, han seguit anant al pavelló unes 20 persones.”

6 de juny 2020 – El Punt Avui

Acusen la policia de Girona d’assetjar els sensesostre a Palau

L’Ajuntament ho nega i diu que només se’n fa un seguiment i se’ls mou si molesten

“la policia local de Girona està fent “un assetjament des de fa dies” als sensesostre que són a l’entorn del pavelló de Palau perquè se’n vagin a les nits.”

 

5 de juny 2020 – Girona FM

Som Sostre denuncia una agressió verbal a uns sense sostre per part d’una parella de la Policia Municipal de Girona

L’Ajuntament de Girona està investigant els fets i indica que les actuacions que estan realitzant a la zona són per queixes veïnals.

 

 

4 de juny 2020 – Diari de Girona

«Jo vull el que vol tothom: un sostre i una feina»

Critiquen que l’administració «no té una voluntat real d’ajudar» i afegeixen que han viscut amb condicions «molt precàries».
“els banys eren un horror i havies d’estar tota l’estona pendent que no et robessin res”
“«sempre diuen el mateix, que si hi ha cupo que vagi a la Sopa. Però està plena. No hi cabem. I per què no obren altres locals? Jo només vull el que vol tothom: un sostre i una feina».”
“Núria Pi reconeix que La Sopa «està plena»

3 de juny 2020 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 00:00

26 de maig 2020 – El Punt Avui

Som Sostre reparteix el 70% del menjar anual en dos mesos

L’entitat gironina ha proporcionat 2.450 àpats a persones sense llar durant l’estat d’alarma, quan en tot el 2019 en va donar 3.360
Palau II estarà obert unes hores al dia a partir de demà i fins al 10 de juny.
“en comptes de sortir com abans tres cops a la setmana a donar suport a ciutadans que viuen al carrer, des del març ho fan diàriament. De fet, ja han distribuït 2.450 àpats durant l’estat d’alarma, quan al llarg de tot el 2019 en van donar 3.360.”

 

26 de maig 2020 – Girona FM

Som Sostre reparteix el 70% del menjar de tot el 2019 a Girona en dos mesos

Engega la campanya #TotsSomSostre per animar als ciutadans a fer-se socis de l’associació.

 

25 de maig 2020 – El Gerió

Som Sostre reparteix el 70% del menjar de tot el 2019 a Girona en dos mesos

Han repartit 260 àpats a la setmana a les persones sensesostre

“el proper 1 de juny l’Ajuntament de Girona tancarà el pavelló de Palau II on hi han allotjades 45 persones.”

 

 

15 de abril 2020 – Girona Secreta

SOM SOSTRE: un projecte solidari que necessita la teva ajuda

“CREAR VINCLES. A part de ser el seu propòsit principal, és també la filosofia i l’eslògan de l’agrupació.”
“Un projecte 100% autogestionat pels voluntaris”

 

 

11 de abril 2020 – Diari de Girona

«Quan ets al carrer, el millor que hi ha a la vida és no tenir por de res»

“Dades dures però reals. Encara hi ha, com a mínim, una vintena de persones que viuen al carrer, a Girona, en plena pandèmia.”

2 d'abril 2020 – El Punt Avui

Reclamen un espai per a la gent gran sense sostre que no dorm a Palau II

“El que volem és un espai exclusiu per a la gent gran que viu al carrer, que tingui lavabo, dutxa, que s’hi pugui rentar la roba i, si pot ser, habilitar-hi un espai per dormir”
“el nombre de gent a qui fan acompanyament ha baixat de 40 a 20 i que una petita part d’aquests vint que continuen al carrer van provar d’anar a Palau i no van poder, però que la majoria no hi volen anar.”
“Gairebé la meitat tenen més de 60 anys i per seguretat no es volen confinar amb 80 persones més, a més són gent gran que necessita tranquil·litat i no conviure amb gent energètica.”

 

1 d’abril 2020 – Girona FM

Entrevista a Radio Girona FM

L’associació Som Sostre posa de manifest en un comunicat que les mesures socials que ha activat l’Ajuntament de Girona pels sense sostre, són necessàries però insuficients. Parlem amb Cristian Lienlaf, president de Som Sostre Girona, perquè ens en faci una valoració.

31 de març 2020 – Catalunya Radio

S’omple el pavelló d’esports de Girona per confinar els sensesostre

El nou espai habilitat al pavelló d’esports Palau-2 de Girona per allotjar persones sense sostre gairebé està ple, tot just tres dies després de posar-lo en marxa. Ha començat a funcionar amb 80 places que poden quedar curtes perquè hi ha arribat gent d’altres municipis de l’entorn que no disposen d’aquest servei. Núria Pi, regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, avança que es podria ampliar la capacitat fins a arribar a un centenar de persones. Des de l’entitat Som Sostre demanen que no es penalitzi les persones que només hi van a dinar o dutxar-se i no s’hi volen confinar.

19 de març 2020 – El Punt Avui

Acompanyament diari

Els voluntaris de l’entitat Som Sostre, de Girona, han iniciat un pla d’emergència i surten cada vespre per donar suport a persones que viuen al carrer

L’Ajuntament allarga el període per poder dormir a l’antiga seu de la UNED

19 de març 2020 – Diari de Girona

«Els sensesostre no tenen ara ni on anar al lavabo, ni on agafar un àpat, ni res»

Si la situació de la gent sense llar ja és de per si dramàtica, l’epidèmia del coronavirus ha agreujat la seva situació, com observen cada dia els voluntaris de Som Sostre, que reclamen actuacions de l’administració per ajudar aquestes persones.

18 de març 2020 – Diari de Girona

Girona mantindrà oberta la UNED per a les persones sense sostre

Entitats com Som sostre reclamen més mesures per ajudar les persones que no tenen llar per tal que es puguin confinar i perquè la Sopa només està habilitada per als residents.

“Som Sostre lamenta que la Sopa estigui tancada per serveis mínims a les persones que no dormen allà i reclama l’obertura d’espais grans, com ara un pavelló perquè les persones sense sostre puguin confinar-se.”

17 de març 2020 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 00:00

8 de febrer 2020 – Diari de Girona

La Sopa està desbordada amb més de 600 empadronats

El centre d’acollida de Girona és l’únic punt de la província on els sensesostre poden inscriure’s per rebre ajuda social o altres prestacions

Mentre que el 2016 es van empadronar a La Sopa 154 persones, el 2017 n’eren 275 i el 2018 la xifra creixia fins a les 633 persones.

10 de gener 2020 – El Punt Avui

Les places a l’antiga UNED a Girona, plenes quasi cada nit

A l’equipament, on poden dormir-hi persones sense sostre, hi ha 52 llits… Sovint s’omple al 100% o hi ha vegades que només queden lliures dos llocs… Aquest servei es prestarà fins al 31 de març
“L’antiga seu de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), situada al Barri Vell de Girona, s’emplena normalment cada nit al 100%.”
“Fins al 2016, les campanyes d’hivern s’havien afrontat dins de La Sopa; l’any següent, el 2017, es va habilitar l’espai de les Sarraïnes, i el 2018 l’antiga seu de la UNED va agafar el relleu.”

 

29 de novembre 2019 – Diari de Girona

Girona posa en marxa el pla de fred amb 50 places d’allotjament nocturn per a persones sensesostre

Ofereix formació específica als voluntaris de l’espai per millorar la qualitat de l’atenció

“A l’espai no se servirà ni sopar ni esmorzar ni hi haurà servei de dutxes.”
“A més, l’esmorzar el podran fer al local de les ‘Trobades amb sostre’ de Pedret.”

 

11 d'octubre 2019 – El Punt Avui

Els sensesostre es podran recollir a l’antiga UNED a Girona

L’Ajuntament habilita altre cop l’equipament per assistir-los amb l’arribada de la fred
L’equipament tindrà 60 llits i s’obrirà a les nits a partir del 2 de desembre
“Cal tenir en compte que l’any passat vam comptar amb 50 llits i vam acabar amb 64 llits, és per això que aquest any hem augmentat la previsió”
“és el doble de capacitat que tenia l’espai de les Sarraïnes, que el consistori va habilitar fa dos hiverns per primer cop per acollir els sensesostre a les nits durant els mesos de més fred”

LES XIFRES

89 places hi ha de manera permanent per als sensesostre a Girona: 66 a La Sopa i 23 en pisos d’acollida.

354 persones vivien el 2018 de manera regular als carrers de la ciutat. En total, es van detectar 95 casos nous.

 

28 de novembre 2018 – TV3 a la carta

Telenotícies Comarques

L’associació Som Sostre busca feina als sensesostre per treure’ls del carrer

20 de novembre 2018 – El Punt Avui

El centre d’acollida La Sopa està al 100% d’ocupació

Hi ha 45 persones en llista d’espera, ateses amb els serveis mínims de dutxa i entrepans
Les 110 places de menjador estan també totes ocupades
S’obrirà un local de reforç per als sensellar

LES XIFRES

66 places que té La Sopa estan ocupades. N’hi ha 50 de llarga estada i 16 de centre de dia i allotjament nocturn.
23 places tenen els pisos d’acollida. Hi ha 17 places en 5 pisos d’inclusió compartits i 6 en pisos individuals.

 

25 d'octubre 2018 – Connecti.Cat – TV Girona

Reportatge a “ConnectiCat”

23 d'octubre 2018 – Diari de Girona

Demanen mantes, màrfegues i sacs per a la gent sense sostre

La nova campanya de l’entitat Som Sostre busca que els més vulnerables passin unes nits «més càlides»

 

 

23 d'octubre 2018 – TV Girona

Entrevista a “Té de tot”

min 19:00

31 de maig 2018 – El Punt Avui

L’antiga UNED de Girona, epicentre de les entitats

La Diputació cedeix l’edifici a l’Ajuntament, que té previst fer-hi un espai transversal i multifuncional encarat al públic jove

Amb aquesta reforma el consistori vol revitalitzar alhora aquest sector del Barri Vell de la ciutat

27 d'abril 2018 – TV3 a la carta

Telenotícies Comarques

Som Sostre fa companyia a les persones sense llar

22 de març 2018 – TV Girona

Som Sostre a Última Hora

L’Associació Som Sostre té detectades una quinzena de persones que actualment viuen als carrers de Girona. L’entitat remarca l’important que és conèixer i fer visibles aquestes persones, i assegura que mai són prou voluntaris.

19 de març 2018 – TV Girona

Som Sostre a L’Entrevista

3 de març 2018 – El Punt Avui

Més enllà de la beneficència

L’associació Som Sostre aplega un nombrós grup de voluntaris que fan costat als sensellar de Girona

L’objectiu és dedicar-los temps i crear-hi vincles

3 de març 2018 – Diari de Girona

Solidaritat Som Sostre es presenta en públic

El grup de voluntaris que les nits de dijous a diumenge es desplega per Girona per tenir cura dels sensesostre es va presentar oficialment ahir al vespre al Museu del Cinema. L’entitat, que es diu Som Sostre, ha obtigut el suport de l’Ajuntament. En les sortides ajuden a una trentena de persones, portant-los roba i menjar i els fan companyia. També els fan de suport per trobar feina.

 

 

22 de febrer 2018 – Diari de Girona

«Ningú està fora del perill d’acabar vivint al carrer»

Cristian Lienlaf, un xilè que fa vuit anys que viu a Girona, ha creat un grup de voluntaris, els Som Sostre Girona, que es dedica a repartir menjar i mantes als sensesostre que troben pels carrers

 

 

16 de febrer 2018 – Catalunya Radio

La nit dels ignorants 3.0

“Som Sostre” es presenta a la ciutat de Girona.
Entrevista a Cristian Lienlaf.
min 33:22

10 de febrer 2018 – Diari de Girona

Voluntaris pels sensesostre

Veïns gironins s’agrupen en l’associació «Som Sostre Girona»

Uns cuinen, altres condueixen i altres porten el menjar fins als més necessitats

Atenen diàriament una trentena de persones

 

 

2 de gener 2018 – TV Girona

Entrevista a “Té de Tot”

min 17:00

5 de desembre 2017 – Cadena Ser -Radio Girona

Veïns de Girona s’organitzen per fer companyia a gent que dorm al ras

A Girona, unes 200 persones dormen al ras o en naus abandonades i, a part de les entitats que els ajuden, ara veïns de la ciutat s’han organitzat per portar-los sopar i roba d’abric. Però el que busquen, sobretot, és fer-los companyia i demostrar que no són “invisibles”.

16 de novembre 2017 – 8 TV

Catalunya Directe

Reportatge sobre la mobilització ciutadana que es va generar a les xarxes per tal d’atendre les persones sense sostre a Girona.
min 35:25